Wat doet tipz

TIPZ, het Training Instituut voor Professionals in de Zorg, staat voor opleiden met zorg. Wij zijn dé onderwijsspecialist op het gebied van Autisme Spectrum Stoornissen. Ons aanbod is divers: opleidingen, trainingen en masterclasses. Bij ons op locatie of in-company, Ook voor gastlezingen en workshops kun je bij TIPZ terecht.
Accreditatie

De meeste opleidingen, cursussen en trainingen zijn geaccrediteerd door een of meerdere organisaties of beroepsverenigingen waaronder SKJ. Deze informatie is te vinden bij ons aanbod.
Is een studie geaccrediteerd als bij- en nascholing dan betekent dat, dat je hiermee tegemoetkomt aan de bij- en nascholingseisen die de beroepsvereniging aan haar leden stelt.

CRKBO-geregistreerd

TIPZ staat geregistreerd als aanbieder van beroepsgerichte scholing bij het CRKBO, het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Opname in het CRKBO-register gebeurt op basis van een onafhankelijke kwaliteitstoets die wordt uitgevoerd door het CPION. Opname in het CRKBO-register geeft aan dat wij aan de gestelde kwaliteitseisen voldoen en een erkende instelling zijn zoals bedoeld in de Europese BTW-richtlijn. Scholing via TIPZ kan hierdoor zonder BTW worden aangeboden.

Lid NRTO

TIPZ is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding, NRTO. Het lidmaatschap van de NRTO en het NRTO-keurmerk is een garantie voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingsbranche.

Wie is TIPZ?

Het Training Instituut voor Professionals in de Zorg is geboren vanuit de praktijk. Binnen het Regionaal Autisme Centrum en binnen Buro MAKS  is de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgebouwd. Dit door de aanwezigheid van verschillende discipines, zoals psychiaters, klinisch psychologen, orthopedagogen, GZ-psychologen, ontwikkelingspsychologen, onderwijskundigen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, praktisch pedagogische gezinsbegeleiders, maatschappelijk werkers, jobcoaches en arbeidsdeskundigen. Al die kennis en expertise wilden we graag delen met andere professionals in de zorg. We merkten ook dat er steeds vaker aanvragen kwamen voor trainingen en workshops. Daarom is het opleidingsinstituut TIPZ opgericht.

Onze docenten zijn deskundig en al jarenlang werkzaam binnen de geestelijke gezondheidszorg. Ze hebben passie voor wat ze doen en dragen dit met zorg uit en over aan anderen.

De missie van TIPZ is om als opleidingsinstituut kennis en expertise in geheel Nederland uit te dragen. Naast zelf ontwikkelde opleidingen maken we graag gebruik van het aanbod van onze partners. Hierdoor kunnen wij een breed palet aan producten aanbieden met een constant hoge kwaliteit.

Locaties

We hebben verschillende opleidingslocaties in Nederland. Bij de studie staat waar je deze kunt volgen. Na inschrijving ontvang je de definitieve adresgegevens en routebeschrijving.

Het kan zijn dat specifieke opleidingen of trainingen niet kunnen plaatsvinden in de plaats die de eerste voorkeur heeft. In goed overleg zoeken we dan samen naar het best passende alternatief.
Bij een voldoende groepsgrootte is het mogelijk om de opleidingsactiviteit in-company aan te bieden.